Jasje uit, jasje aan

Uit onderzoek van het Trimbos instituut is gebleken dat stemmings- en angststoornissen de meest voorkomende psychische stoornissen bij de volwassen bevolking zijn. Dit hebben jullie ook kunnen lezen in mijn About. Maar wat jullie nog niet hebben gelezen is dat bekend is dat een deel van de volwassenen met deze aandoeningen niet in aanraking komt met de professionele psychische hulpverlening. En dat terwijl er zo veel mogelijke therapieën zijn.

Na enige tijd het internet doorgespit te hebben en mijn google zoekbalk als eerste ‘angststoornissen’ aangaf, ben ik bij de jassentechniek gekomen. De Jassentechniek is een coaching en behandelingsmethode die zich richt op het loslaten van het ‘negatieve’, en het terughalen van het positieve in jouw leven. Het loslaten richt zich onder andere op de beperkende overtuigingen, projecties en persoonlijke conclusies gerelateerd aan alles wat je hebt meegemaakt en/of overgenomen heeft in het leven en welke je in je onderbewustzijn hebt opgeslagen.
maxresdefaultEen online workshop stond online en nieuwsgierig als ik ben, heb ik die gevolgd. De workshop wordt gegeven door , oprichter van de jassentechniek. Doormiddel van vogel- en pianogeluiden probeert Hans je op je gemak te stellen. De workshop lijkt een soort hypnose. Door de zachte en rustige stem van Hans, kan je je gelijk op die angsten en gevoelens richten.

De workshop begint met een inleiding. Je begint met een aantal ademsoefeningen, die nodig zijn om je ziel diep in je lichaam te trekken.

Dan is het tijd voor het echte werk. Hans de Waard probeert alle belastende energieën weg te halen. Alle entiteiten die met jou verbonden zijn, probeert Hans met licht en liefde te begeleiden naar waar ze horen. Door het voor te stellen van een rode brug die je moet passeren zal je de eerste negatieve gedachten verliezen. Deze brug is nodig om je tijdelijk onzichtbaar te maken. Na het passeren van de brug, moet je je een witte muur voorstellen. In deze muur is een poort bevestigd. Hier moet je doorheen lopen. De poort geeft je een bescherming tegen buitenaardse entiteit.

Dan is het tijd voor de jassentechniek. De techniek geeft bescherming tegen het terugkrijgen van negatieve energieën die zojuist weggehaald zijn. Nog meer negatieve gedachten worden door Hans weggehaald. Dan wordt alles om je heen wit.

      ‘Je moet proberen meer te leven vanuit overgave’

De eerste jas die uitgetrokken wordt, is de verbindingenjas. Alle verbindingen die jou remmen om te zijn wie je graag wilt zijn, worden weggehaald.
Daarna gaat de implantatenjas uit. Alle implantaten die in jou geplaatst zijn, worden weggehaald. Op welke wijze die ook geplaats zijn in jou fysieke of energetische systeem. De implantaten die je remmen om de nodige evolutie te maken.
De volgende jas gaat ook uit. Dit is de projectiejas. Deze jas bestaat uit alle projecties die andere op jou gedaan hebben en die je zelf op jezelf geplaatst hebt. Alle negatieve projecties die invloed op jou hebben gehad, zullen verdwijnen.

De volgende stap is het voorstellen van een eiland. Je moet jezelf plaatsen in het midden van het eiland. Je kijkt uit over de zee van wat alles wat er is. Dit is het grote bewustzijnsveld.

Dan wordt het tijd om de weerstand los te laten. Je moet proberen meer te leven vanuit overgave. Moeiteloos, zonder inspanning. Terwijl je dit bewust wordt ontstaat er voor je voeten een rivier. Deze rivier mondt uit via het strand in de zee van alles wat er is. Deze rivier is het fundament van alle angsten, twijfels en andere onzekerheden, uit jouw fysieke en energetische systeem zal halen.

Spring dan in de rivier. En laat je meedrijven door de snelle stroom. Je drijft in de zee, het eiland laat je achter je. Het eiland met daarop alle negatieve energie.
Je drijft richting een ander eiland, het zogenaamde tusseneiland. Dit is het eiland waar je fysieke, emotionele en je spirituele systeem kan herstellen. Om vervolgens een volgende stap in je evolutie te maken. Stap het strand op van het ‘tusseneiland’. Ga daar op zoek naar je eigen plekje. Plaats jezelf op het strand. Je ziet het eiland waar je zo lang geleefd hebt en geleerd hebt. Ontspan je. Je krijgt respect met je vrije wil en je krijgt een ‘lichtjas’ aan. Deze jas beschermt jou tegen het terugkrijgen van de initiële inhoud van de jassen die tijdens deze sessie uitgetrokken zijn.

Tijdens de workshop voelde ik me rustig. Normaal ben ik heel sceptisch over dit soort workshops maar na de cursus was ik me vooral heel moe. Je bent zo intensief met die negatieve gedachten bezig, dat het je echt uitput. Of de workshop mij echt heeft geholpen, weet ik niet. Dat moet ik nog ondervinden. Maar dit is natuurlijk vanuit mijn perspectief. Het is voor iedereen anders.

Een paar kleine vragen voor oprichter, Hans de Waard.

Hoe werkt de jassentechniek?
“Het opbouwen richt zich op het met intentie terughalen van levensenergie, kracht en positieve expressies (zelfvertrouwen, doel, levensvreugde, enthousiasme, positiviteit, eigen liefde etc. etc.) welke wij verloren hebben of afgegeven in ons leven. Vergelijk het met een luchtballon. Het mandje bevat onze ‘ballast’ en de lucht in de ballon omvat al onze levensenergie en positieve expressies. Het mandje mag ledig en de ballon vol. Je bent en voelt je dan weer volledig vrij. Ik heb de techniek ontwikkelt en heb er mensen in opgeleid die ook de workshops geven.”

Werkt de jassentechniek voor elke angst?
“Ja, angsten, onzekerheden en beperkende gevoelens kunnen allemaal op dezelfde manier aangepakt worden. Aan deze techniek zitten ook geen risico’s verbonden. Er zijn hooguit mensen die wat minder direct effect lijken te ervaren, maar er zijn geen nadelige effecten bekend na een behandeling.”

Waarom is het zo’n succes?
“Het is duidelijk simpel en doelgericht. Het laat los wat je niet meer wil en haalt het positieve weer terug. Jasje uit en jasje aan.”

Ben je benieuwd naar de workshop? Klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s